Robienie domowych przetworów jest teraz „trendy”, widać to w Internecie,
na blogach i w kolorowych pisemkach. To dobry trend, chociaż
pracochłonny i nie zawsze tańszy od gotowców, ale mieć pod
ręką w słoiczku 100% dżemu w dżemie czy ogóreczki i sałatki bez
polepszaczy i całej tablicy Mendelejewa … bezcenne !
Wirtuozem robienia domowych przetworów nie jestem, ale zawsze muszę mieć
jakiś zapas w spiżarce, tak więc sezon rozpoczynam zazwyczaj od
korniszonów, a kończę na sałatce z buraków lub
grzybkach marynowanych jeśli będą. Podzielę się z Wami sprawdzonymi przeze mnie przepisami, bo tych jestem pewna. Zaczynam od ogórów ...
Moja kuchnia to moja twierdza. Od zawsze lubiłam smaczne jedzenie i zawsze lubiłam gotować, wymyślać nowe przepisy. Serdecznie współczuję ludziom, dla których jedzenie jest tylko źródłem paliwa, bo to naprawdę może być fantastyczna uczta dla zmysłów. Ale lubię nie tylko gotować, więc o takich tam innych życiowych też pewnie będę tu pisać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Nalewka ze śliwek
Nalewka ze śliwek jest rewelacyjna, robię ją co roku 🙂 Celowo nie podaję proporcji, trzeba to dostosować do ilości, jakości śliwek i po...
-
Nadchodzi najlepszy czas na zrobienie pieczonek z młodych warzyw ... Pieczonki to tradycyjna, jednogarnkowa potrawa pochodząca z okolic Jur...
-
W pewnym wieku okazuje się, że jednak nasz organizm ma określony czas przydatności do spożycia i po wykonaniu serii badań trzeba wiele rz...
-
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłus...
-
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez mięsa! fot. przychodzibabapl Porcja dla 2 osób po 80 g suchego makaronu ko...
-
Sezon na grzyby!! Hurra !! fot. Kalina Mucha Porcja dla 3-4 osób 1 szklanka pęczaku 300 g grzybów leśnych (można więcej) 1 l bu...
-
Robienie domowych przetworów jest teraz „trendy”, widać to w Internecie, na blogach i w kolorowych pisemkach. To dobry trend, chociaż pr...
-
Podobno w lasagne ze szpinakiem najtrudniejszy jest sos beszamel. No cóż , dla mnie najtrudniejsze jest czekanie kiedy już będzie na tal...
-
Bardzo wielkanocna zupa i taka właśnie zagości na naszym świątecznym stole, w związku z tym zdjęcie zupy będzie po świętach. 20 dag chr...
-
Nalewka ze śliwek jest rewelacyjna, robię ją co roku 🙂 Celowo nie podaję proporcji, trzeba to dostosować do ilości, jakości śliwek i po...
-
Doskonały dodatek do zimnych mięs pieczonych, pasztetów i wódeczki... ok. 4 kg śliwek węgierek zalewa: 1,5 l wody 1 kg cukru 3/4 szkl. 10...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz