piątek, 18 sierpnia 2017

Czas na przetwory !

Robienie domowych przetworów jest teraz „trendy”, widać to w Internecie, na blogach i w kolorowych pisemkach. To dobry trend, chociaż pracochłonny i nie zawsze tańszy od gotowców, ale mieć pod ręką w słoiczku 100% dżemu w dżemie czy ogóreczki i sałatki bez polepszaczy i całej tablicy Mendelejewa … bezcenne !
Wirtuozem robienia domowych przetworów nie jestem, ale zawsze muszę mieć jakiś zapas w spiżarce, tak więc sezon rozpoczynam zazwyczaj od korniszonów, a kończę na sałatce z buraków lub grzybkach marynowanych  jeśli będą. Podzielę się z Wami sprawdzonymi przeze mnie przepisami, bo tych jestem pewna. Zaczynam od ogórów ...

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Nalewka ze śliwek

  Nalewka ze śliwek jest rewelacyjna, robię ją co roku 🙂   Celowo nie podaję proporcji, trzeba to dostosować do ilości, jakości śliwek i po...