Od jakiegoś czasu bardzo modne są bataty. Frytki z batatów... Zupa-krem z batatów, bataty takie czy owakie. No więc czemu nie wrzucić ich na grilla?
Eksperyment się udał !
- 1-2 większe bataty
- 1 kostka masła
- 3-4 ząbki czosnku
- lubczyk
- sól, pieprz
Bataty bardzo dobrze wyszorować i pokroić na plastry nie grubsze niż 1 cm.
Obrany czosnek, małą garść świeżych liści lubczyku (lub rozmarynu), sól, pieprz i masło dobrze zmiksować na pastę.
Bataty układać no mocno rozgrzanym grillu, po kilku minutach obrócić na drugą stronę i lekko posmarować pastą z masła i ziół z czosnkiem. Po kilku minutach znowu obrócić i posmarować masłem. Czynność powtarzać i sprawdzać widelcem czy są już miękkie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz