Szkoda, że fotografia jeszcze nie oddaje zapachu ... aromat tego sosu serowo-szpinakowego doprowadza do ślinotoku.
Porcja dla 3 - 4 osób
- 1 op. mrożonego szpinaku lub odpowiednia ilość świeżego
- po 100 g makaronu np. tagliatelle najlepiej domowego
- 100 g sera żółtego (ostrego, np. Chedar)
- 100 g sera pleśniowego (np. Lazur, Gorgonzola)
- 4-5 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2/3 szklanki śmietany 30 % lub 18%
- skórka otarta z 1/2 cytryny, łyżeczka soku
- Sól, pieprz, gałka muszkatołowa, oliwa, chili
Do gotowego sosu wrzucić ugotowany gorący makaron, starty żółty ser, wymieszać i zostawić pod przykryciem na kilka minut.
Super szybki i syty bezmięsny obiad!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz