Jedna z naszych ulubionych surówek obiadowych, pasuje właściwie do wszystkiego :-) Nie wiem czy jest to oryginalny przepis, bo to wersja po mojemu.
- 1/2 główki niedużej białej kapusty (może być też kapusta pekińska)
- 1-2 marchewki
- 1-2 jabłka
- 1 spora cebula
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki jogurtu
- sól, pieprz, cukier, ocet winny
Cebulę pokroić w cieniutkie piórka i dodać do kapusty, ponownie wygnieść i jeszcze na chwilkę odstawić. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodać do kapusty, wymieszać. Do tego dodać sos z majonezu, jogurtu, łyżki cukru i łyżki octu winnego, doprawić pieprzem wg. uznania. Wszystko bardzo dobrze wy
mieszać i smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz